PO - PÁ v 17:35 na Primě

Harlekýn, káva nebo cappuccino

Prostreno! XIV (2)  24.8. dez Foto:

Klasický harlekýn to nebyl, David si na pařížskou šlehačku netroufá, navíc byl v moučníku kokos.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vejce 6 ks
horká voda 2 lžíce
olej 2 lžíce
kakao 3 lžíce
prášek do pečiva nebo jedlá soda 2 lžíce
pudink 1 ks
hera
Postup
1

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny (asi 2 minuty). Do mouky přimícháme prášek do pečiva a smícháme to s ostatními surovinami. Nakonec vmícháme tuhý ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 23 cm vyložené pečicím papírem a dáme péct na půl hodiny do trouby předehřáté na 170 stupňů C.

2

Hotový korpus necháme vychladnout. Uvaříme si pudink dle návodu, necháme ho vychladnout, přidáme moučkový cukr, heru a vyšleháme. Krém si rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přidáme kakao. Korpus rozpůlíme a namažeme krémem, přidáme vrchní část korpusu, kterou namažeme tmavým krémem. Dort ozdobíme sypaným kokosem.a čokoládovými lístečky..

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Jarka Heinová
2 lzice prdopece si neumim 0 27.08.2016 19:59

2 lzice prdopece si neumim predstavit. pan asi nikdy nevidel dort harlekyn. a ten margos je hnus.

Anonym
To je "harlekýn" asi jako 0 24.08.2016 19:38

To je "harlekýn" asi jako tiramisu z pomazánkového. Přitom kdyby to nazval jinak, mohl být dezert dobrý.

reklama