PO - PÁ v 17:35 na Primě

Hedvábná bramborová kaše s přírodním kuřecím prsíčkem, šunkou, sýrem a broskví

Prostreno! XV (13) 19.4. hl ch Foto:

Zato jedna ze stálic z jídelníčku rodinné restaurace devadesátých let moc nezaujala.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí prsní řízky 1,2 kg
koření na kuře
brambory 2 kg
mléko 250 ml
máslo 1/8
kompotované broskve
sůl
Postup
1

Kuřecí řízky rozklepeme a osolíme a okořeníme libovolným kořením. Kuřecí plátky zprudka orestujeme, z každé strany dvě minuty. Maso podlijeme vodou a necháme chvíli podusit. Na jednotlivé porce dáme po půlce kompotové okapané broskve, kterou přikryjeme vždy plátkem tvrdého sýra a šunky. Poté dáme na chvíli zapéct, gratinovat (sýr by měl jen trochu povolit). Řízky podáváme s bramborovou kaší. Na tu si brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a poté vyšleháme s máslem a horkým mlékem.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama