PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hermelínová polévka

Prostřeno III - 15.2.2011 predkrm Foto:

Mléko slijeme se smetanou a dáme vařit. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme lisovaný česnek, nakrájený plísňový sýr a zvolna vaříme, dokud se sýr nerozpustí.

Postup
1

Mléko slijeme se smetanou a dáme vařit

Za stálého míchání přivedeme k varu

Přidáme lisovaný česnek, nakrájený plísňový sýr a zvolna vaříme, dokud se sýr nerozpustí

Polévku lehce zahustíme Solamylem, ochutíme polévkovým kořením, bílým vínem a ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou

Podáváme s preclíkem

 

Polévka

Hermelínová

Ingredience:

  • 2 plísňové sýry typu Hermelín
  • 5 dl mléka
  • 5 dl smetany
  • 2 stroužky česneku
  • polévkové koření 
  • Solamyl
  • 1 dl suchého bílého vína
  • čerstvá petržel
  • preclíky

Témata článku: Polévky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

.Helena
Polévkové koření 0 12.01.2013 18:27

asi něco jako vegeta. Ale, proboha, proč TOLIK ?? A vůbec, proč polévkové koření ?

Rákosníčka
Myslím si,že udělat preclík 0 29.07.2011 19:53

Myslím si,že udělat preclík není zase tak náročné.Kupovaný.Nepodala bych nikdy

anonym
Recept vypadá celkem zajímavě 1 16.02.2011 21:11

Recept vypadá celkem zajímavě (pokud jej tedy kuchař umí připravit :-) ) Je ale dívné, že pan Robert říkal že se tam dává deci vína a v receptu jsou 2 dcl...proto tam asi nebylo to víno chuťově cítit...

Alfik
Podávat hermelínovou polévku 18.02.2011 00:06

Podávat hermelínovou polévku s kupovaným preclíkem je fakt síla...jednak nechápu ten preclík, ale kdybych už ho teda pochopila, tak potom nechápu, proč si ho sám neudělal!!!

reklama