Pondělí - Pátek 18.00

Holubky na zelném listu s maryklou

Z Prostřeno! Prostřeno VIII (3) Karlovarsko 29.8. 2013 hl. chod Foto:

Klasický romský pokrm je zelný závitek s plackou jako přílohou.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mleté maso (vepřové + hovězí) 700 g
prorostlejší uzené maso 200 g
rajčata 5 kusů
cibule 2 kusy
rajčata v plechovce 1 kus
oregano a další oblíbené koření 1 dávka
sůl a pepř 1 špetka
marykla:
trošku droždí 1 dávka
sůl 1 špetka
vejce 1 kus
Postup
1

1. Celou hlávku zelí si jen chvíli povaříme, aby listy změkly a dobře se s nimi pracovalo. Mleté maso si promícháme s pokrájeným uzeným masem a okořeníme ho. Maso dáme na spařený list, zamotáme do válečku a postupně vkládáme do zapékací mísy vyložené cibulí a rajčaty. Pokrm nakonec zalijeme sterilovanými rajčaty a dáme do rozehřáté trouby. Necháme řádně podusit a zapéct, až nás na konci odmění dobrá šťáva.

2. Na přílohu – placky marykly (marikly) - dáme do mísy mouku, vejce, špetku soli, kvásek. To vše rozmícháme a dolijeme vodou, tak aby vzniklo středně tuhé těsto. Propracujeme a rozválíme na centimetrovou tloušťku. Hrníčkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka, která opečeme na oleji nebo nasucho na plotně či teflonové pánvi. Hotové placky nahrazují v tradiční romské kuchyni pečivo.

 

Předkrm
Holubky na zelném listu s maryklou

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

VeleKhon
zvedal se mi kufr 0 31.08.2013 15:13

Jak pekl ty placky na elektrické plotýnce,nechutné.Doma děláme placky,ale dáváme si kovovou podložku a až na té to pečeme.Ještě že to nepekl na vatře.

sharka-68
cikánské jídlo??? 0 30.08.2013 06:52

Golubce - Golubčiky...se vaří ve Slovinsku,na Ukrajině, v Bulharsku....

Všechna videa

reklama