PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi

Prostřeno XI (18) 19.5.2015 polévka Foto:

Hostitelka trochu bojovala s technikou, ale knedlíčky nakonec utvořila.

Doba přípravy:
Počet porcí: 10
Suroviny
hovězí krk 300 g
cibule 2 ks
mrkev 2 ks
celer 1/4 ks
nové koření 5 kuliček
černý pepř 10 kuliček
kmín 1 lžička
sůl 1 lžička
kuřecí játra 200 g
vejce 1 ks
polohrubá mouka dle potřeby
Postup
1

Maso, koření a poté i zeleninu s jednou neoloupanou cibulí dáme vařit na 2-3 hodiny na mírný oheň.

2

Během varu si pomeleme kuřecí játra, oloupanou cibuli, ochutíme solí a pepřem a dle hustoty přidáme strouhanku, vyválíme knedlíčky, které poté zavaříme do polévky.

3

Domácí nudle: Z polohrubé mouky, vejce a špetky soli si uděláme těsto, které vyválíme na placku. Tu necháme zaschnout, poté nakrájíme na asi pět centimetrů široké pruhy, které vyskládáme na sebe a napříč nakrájíme na tenké nudličky, které uvaříme zvlášť v osolené vroucí vodě (stačí pět minut).

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Takto se játrové knedlíčky 0 19.05.2015 23:22

Takto se játrové knedlíčky nedělají.

reklama