PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí líčka na černém pivě s bylinkovou bramborovou kaší

Prostřeno XI (20) 4.6.2015 hl. chod Foto:

Cibulové kroužky a příprava na pivu byly příjemným zpestřením dobrého hlavního chodu, který se při pomalém pečení dělá aspoň tři hodiny.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí líčka 1,5 kg
cibule 500 g
pár větviček rozmarýnu
tmavé pivo 1 l
brambory 1 kg
máslo 100 g
mléko 150 ml
petržel 2 lžíce
sůl
Postup
1

Líčka orestujeme do tmavé barvy, dáme je stranou, do výpeku přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujeme dozlatova, poté přidáme cibuli a dále restujeme, dokud neztmavnou. Přilijeme pivo, které zredukujeme a přidáme zpět líčka tak, aby byla ponořená.

2

Vše přelijeme do nádoby na pečení s víkem a pečeme na 130°C tři hodiny. Uděláme si bramborovou kaši, do které přidáme část kořenové zeleniny z líček a bylinky. Na konec ještě osmažíme cibuli v oleji tak, aby byla pěkně zlatá a křupavá.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama