PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí líčka na červeném víně

Prostřeno III - 18.3. 2011 hl.jidlo Foto:

Na lžíci másla restujeme na kostičky nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme maso, z obou stran osmahneme, okořeníme solí a pepřem, podlijeme vínem a přidáme nové koření a bobkové listy.

Postup
1

Na lžíci másla restujeme na kostičky nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme maso, z obou stran osmahneme, okořeníme solí a pepřem, podlijeme vínem a přidáme nové koření a bobkové listy. Přikryté dusíme na mírném ohni do změknutí masa a podle potřeby podléváme vařící vodou. Na druhé lžíci másla zapražíme mouku a uděláme si hnědou zápražku. Měkké maso vyjmeme a uschováme v teple. Omáčku přepasírujeme přes husté sítko a zápražku do ní zavaříme. Maso nakrájíme na plátky a na talíři je přelijeme hotovou omáčkou.

Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou

Ingredience: 750 g nových brambor 1 cibule 3 lžíce másla 1 lžíce olivového oleje 1 svazek jarní cibulky sůl a čerstvě mletý pepř 100 ml 12% smetany

postup: Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a rozšťoucháme na hrudky. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na másle s olivovým olejem do světle karamelové barvy a přisypeme ji k bramborám (i s tukem). Přidáme jemně nasekanou jarní cibulku, sůl a pepř a polovinu ohřáté smetany. Dobře promícháme. Zbylou smetanu přidáme podle toho, jakou chceme získat výslednou konzistenci.

 

Hlavní chod

Hovězí líčka na červeném víně se šťouchanými bramborami s cibulkou a smetanou

Ingredience:

  • 800 g hovězích (telecích) líček
  • 300 ml sladkého červeného vína
  • 5 zrnek nového koření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • sůl

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Analytik
Prima a korektnost receptů 0 15.02.2012 14:23

Tak vidíte, pánové a dámo!
Nepsali jste zbytečně, recepty už někdo opravil, víno i zeleninu dopsal, takže rok po premiéře si můžete uvařit opravdu to, co jste viděli na obrazovce.
Pamatujte si, že televize má vžycky pravdu a diváci jsou jen přihlouplí kverulanti!
Dobrou chuť!

anonym
A kde je ta zelenina, co 2 18.03.2011 20:23

A kde je ta zelenina, co pasíroval?

teta běta
kde je? 18.03.2011 21:28

taky to ted chci psát, kde je zelenina, vždycky sou ty recepty neúplné,, a myslím, že schválně,, v tv, to třeba balí do papíru, a tady píše do alobALU,
nebo bylo máslo, a tady píše olej,TO JE NESKUTEČNÉ,,, takové zásadní chyby v opisování,,

JARDA MEDVÉD
JÁ VÁM TO ŘEKNU 19.03.2011 16:17

JÁ UŽ JSEM JIM PSAL NĚKOLIKRÁT.PSAL JSEM I DO PRIMY.VÍTE CO MI ODPOVĚDĚLI.ŽE SOUTĚŽÍCÍ JIM TY RECEPTY NEDÁVÁJÍ ÚPLNÉ A ONI CHUDÁČCI DĚLÁJÍ CO MŮŽOU,ABY TO OPSALI.A TAKÉ MI ŘEKLY ŽE TO NENÍ POŘAD O VAŘENÍ,ALE ZÁBAVNÝ POŘAD.TAKŽE JAK JSEM SLUŠNEJ,TAK TADY OTEVŘENĚ PÍŠU,ŽE V PRIMĚ NA TO PRDÍ A JE JIM TO ÚPLNĚ JEDNO,CO SI O TOM MYSLÍ DIVÁCI.
JARDA MEDVĚD

anonym
Jarda Nedvěd 20.03.2011 16:35

Dle vašich příspěvků jste stále nepochopil,že prostřeno je opravdu zábaný pořad,kde se čirou náhodou i vaří.Recepty dodávají soutěžící,už se to tu psalo aspoň 1000xa mnohdy jsou jiné či neúplné!
Jde-li vám o opravdové vaření,mrkněte se na některý z kabelových programů,kde vaří profíci nebo si recept vygůglujte a nemusíte si dopisovat s Primou.

anonym
omluva Medvéd 20.03.2011 16:36

omlouvám se za špatně opsaný nick.

JARDA MEDVÉD
TAK PROBLÉM NESTOJÍ 23.03.2011 11:49

Zajímavé.Je to zábavný pořad,kde se náhodou vaří a náhodou se zveřejňují recepty toho,co se uvařilo.Zábavné je na tom zejména to zveřejňování neúplných receptů a hloupých postupů PRIMOU.Co asi tak David propasíruje,když tam podle vašeho přepisu vůbec nedá zeleninu.Leda tak nové koření a bobkový list.A tak by se dalo psát u dalších a dalších receptů.Moderátore diskuse.Vy ty příspěvky čtete a vidíte,že Jarda Medvěd není sám,komu to vadí.Tak to není vina soutěžících ale PRIMY,že tam mnohdy píše hlouposti.Pokud by mi šlo jenom o recepty,tak si na internetu najdu stovky a nemusím se koukat na Vaše pořady.Ale asi jsem konečně pochopil.PRIMĚ jde o to,tam ty hlouposti psát schválně.Tím se o tom diskutuje,lidi píšou připomínky a mají zábavu. No a pokud by chtěli podle Vašich návodů něco uvařit,tak mají smůlu otravové. Musí jim stačit,že mají na co koukat a ne si podle zábavného pořadu,kde se i vaří něco uvařit. Závěrem jenom tolik.PRIMA hlavně nesnáší kritiku a místo snahy nějak divákům vyhovět,tak se snaží problém okecat a ukázat divákovi jak daný pořad nepochopil. S pozdravem "jen tak dál "Váš JARDA MEDVĚD

Jilly
To JARDA MEDVÉD Já vaření 25.03.2011 12:58

To JARDA MEDVÉD
Já vaření skutečně nesnáším, musím každý den několik hodin stát u plotny, a je to otročina. Jídlo kdysi bylo jídlem, nezbytným prvkem pro zajištění existence. To, co je nyní, je většinou ŽRÁDLO, ptž neslouží pro účel nezbytný, ale pro požitek, pro nažrání se, neboli nacpaní se jídlem i když už to není potřeba; nebo třeba pro komerční pořád v TV za účelem výdělku...fuj...nesnáším žrádlo, a vše, co se s ním provádí :D

Jarmi
Víno 20.03.2011 17:47

A kde je to víno-hovězí na víně a v receptu není!!!???

reklama