PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou

Prostřeno XI (9) moravskoslezsko 17.3.2015 hl. chod Foto:

Hovězí líčka jsou oblíbeným hlavním chodem, ale šťouchané brambory se špenátem mohou velmi překvapit.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
brambory 1 kg
hovězí líčka 1 kg
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer, cibule)
slanina 20 dkg
žampiony 20 dkg
listový špenát 100 g
rajský protlak 2 lžíce
červené víno 2 dcl
sádlo 1 lžíce
hovězí vývar 1 l
Postup
1

Líčka očistíme a přes noc naložíme (sůl, pepř, olej). Nastrouhanou kořenovou zeleninu a žampiony opečeme na sádle, líčka orestujeme, poté přidáme rajský protlak, orestujeme, přidáme červené víno,hovězí vývar, koření a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vytáhneme ho a omáčku rozmixujeme. Uvaříme brambory, orestujeme slaninu, přidáme špenát, poté smícháme s bramborami, rozšťoucháme a dochutíme.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama