PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou, podávaná s bramborovou kaší

Prostřeno XI (14) moravskoslezsko 24.4.2015 hl. chod Foto:

Jídlo, které proslavil Zdeněk Pohlreich, bývá na jídelníčku pořadu Prostřeno! docela často.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí líčka 1 kg
červené víno 500 ml
hovězí vývar 800 ml
tymián
rozmarýn
sůl
žampiony 6 ks
mrkev 2 ks
celer 1/4 ks
červená cibule 2 ks
máslo 100 g
olej 6 lžic
Bramborová kaše:
brambory 1 kg
smetana 1/2 kelímku
zakysaná smetana 1/4 kelímku
máslo 2 lžíce
cibule 1 ks
sůl
petrželka
Postup
1

V hrnci rozehřejeme máslo a olej dohromady, maso opečeme tak, aby se “zatáhlo”. Když se maso zbarví, vyjmeme ho a do hrnce vložíme nakrájenou zeleninu, kterou orestujeme. Část zeleniny si odložíme. Vrátíme zpátky líčka, která zalijeme červeným vínem a vývarem. Maso by mělo být ponořené. Přidáme koření, přivedeme k varu a pomalu necháme dusit do změknutí (asi 3 hodiny). Hotové maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme, dochutíme a maso vrátíme zpět.

2

Bramborová kaše: Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit na 15-18 minut do měkka, v osolené vodě spolu s kmínem. Uvařené brambory slijeme, přidáme rozpuštěné máslo a v něm prohřátou smetanu a šleháme do kaše. Na závěr vmícháme cibulku osmahlou na másle spolu s petrželkou.

3

Před podáváním orestujeme zbylou kořenovou zeleninu a žampiony, nakrájené na tenké plátky. Na talíři podáváme bramborovou kaši, maso a navrchu posypeme orestovanou zeleninou.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama