PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí plátky s vinnou omáčkou

Prostřeno III - 15.2.2011 hl.jidlo Foto:

Maso naklepeme, opepříme a na oleji opečeme. Poté je osolíme a přendáme do pekáčku. Výpek zalijeme vínem, přimícháme protlak, chilli a svaříme na polovinu objemu.

Postup
1

Maso naklepeme, opepříme a na oleji opečeme

Poté je osolíme a přendáme do pekáčku

Výpek zalijeme vínem, přimícháme protlak, chilli a svaříme na polovinu objemu

Vinnou směs nalijeme na maso v pekáčku, přiklopíme a dusíme v troubě při 150 stupních

Pak maso vyndáme

Z másla a mouky připravíme jíšku

Zalijeme ji studeným vývarem a dobře rozšleháme

Přidáme vinnou směs a vše 15 minut provaříme

Zdobíme sýrem a podáváme s kroketami

 

Hlavní chod

Hovězí plátky s vinnou omáčkou

Ingredience:

  • 600 g hovězí roštěné
  • drcený černý pepř
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • 200 ml červeného vína
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • špetka mletého chilli
  • papriky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml vývaru
  • 50 g nastrouhaného sýra (eidam, čedar)

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

.Helena
....a 15 minut vaříme. 0 12.01.2013 18:20

Nevšimla jsem si,že by Robert omáčku vařil. Nalil rozšlehanou jíšku s vývarem z kostky na vinnou směs do porcelánové mísy a promíchal. Přichycené opečky nechal tam, kde byly. Posléze sevíroval. Ještě, že to ostatní neviděli. Musel to být humus. Také plátky masa "opékané" na pánvi byly spíše ovařené.

Rákosníčka
Opět tady máme kupované.Jsou 0 29.07.2011 19:54

Opět tady máme kupované.Jsou to krokety.

K.M.
stále stejné :-( 0 08.05.2011 16:52

Jak někdo o sobě může napsat, že klidně ochutná vše a přitom dál, že nepozře teplou žemlovku, sushi, krevety a chobotnice. Chtěla bych vědět, jestli tito lidé tyto potraviny aspoň někdy ochutnali. 4asto se setkávám právě s tím, že když někdo něco takového řekne, tak na otazku, jestli to někdy ochutnal, řekne: NE. Tak tam kruci nelezte.

reklama