PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí po burgundsku, bramborové pyré

Prostřeno XI (17) 12.5.2015 hl. chod Foto:

Petr vařil podle receptů Zdeňka Pohlreicha, ale víc měl sledovat hodinky, spoléhat na vlastní chuť a doladit omáčku, pokud by ovšem nějaká zbyla.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí nebo telecí líčka 550 g
červené víno 250 ml
hovězí nebo zeeninový vývar 400 ml
tymián
rozmarýn
sůl
žampiony 6 ks
mrkev 1 ks
červená cibule 1 ks
máslo 50 g
olej 3 lžíce
brambory 600 g
smetana na vaření 2/3 kelímku
máslo do kaše 20 g
zelená petržel
Postup
1

Do hrnce si dáme olej a kousek másla, poté vložíme připravené maso a zprudka opečeme, aby se nám maso zatáhlo. Osolíme a opepříme, orestované maso dáme stranou a do hrnce přidáme zeleninu, nakrájenou na kostičky. Zlehka ji orestujeme a poté přidáme cibulku, rozmarýn, tymián, osolíme a opepříme. Maso vrátíme do hrnce, přidáme bobkový list, hovězí vývar a suché červené víno. Pět minut povaříme, zakryjeme pokličkou a maso dáme do trouby, vyhřáté na 170°C. Vaříme, dokud maso nebude úplně měkké. Doděláme omáčku.

2

Bramborové pyré:Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Opláchneme je a vložíme je do hrnce s teplou osolenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme minimálně 15 minut.Poté si připravíme máslo a smetanu, dohromady ohřejeme a vlijeme do brambor, kam přidáme jemně nakrájenou petrželku. Vše dobře rozšleháme ruční metlou. Když vše máme připravené, můžeme servírovat na talíř.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

LuckaHh
S omáčkou si vůbec nepohrál. 0 21.05.2015 00:46

S omáčkou si vůbec nepohrál. Zalil maso vínem a myslel si, že se mu to v té troubě udělá samo :-D Redukce dělá chuť a barvu, copak dělal ve škole?

Veruschka
A tohle dokáže uvařit vyučený 1 12.05.2015 19:07

A tohle dokáže uvařit vyučený (nebo nedoučený?) kuchař. To naše školy opravdu nestojí za nic. On ani neví, proč omáčka nevypadá jak má vypadat. Co se tedy ve škole učí? Proč se to jmenuje po burgundsku, neví. Co je úkol týdne, neví. Proč je bez práce, ví?

ježibaba
Za to by měl být lynčován, 13.05.2015 11:59

Za to by měl být lynčován, shodou okolností jsem včera vařila také toto jídlo a vypadá úplně jinak

reklama