PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí polévka

Prostřeno III - 22.3. 2011 polevka Foto:

Do pekáčku dáme pečicí papír, máslo utřeme se žloutky a střídavě přidáváme mléko a krupici s práškem do pečiva.

Postup
1

Do pekáčku dáme pečicí papír, máslo utřeme se žloutky a střídavě přidáváme mléko a krupici s práškem do pečiva

Pak do těsta vmícháme sníh ze dvou bílků

Těsto nalijeme do pekáčku a pečeme při 180 stupních 15 minut

Necháme vychladnout a ozdobně vykrájíme vykrajovátkem

Maso vaříme hodinu a půl s kořenovou zeleninou v tlakovém hrnci

Do hotového vývaru vložíme svítek před podáváním polévky

 

Polévka

Hovězí

Ingredience:

  • ½ kg hovězího masa
  • kořenová zelenina
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • dva stroužky česneku

Svítek

  • 50 g dětské krupičky
  • 6 lžic mléka
  • 30 g másla
  • špetka kypřicího prášku
  • sůl

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Simply
Hovězí polévka z papiňáku 1 23.03.2011 13:28

Z vlastní zkušenosti vím, že hovězí maso vařené rovnou ze zeleninou v papiňáku má za následek, že polévka má úplně jinou chuť (nedobrou, nahořklou...)než vařeno klasicky...Ta úspora času za to nestojí...

Chrys Johan
papiňák 24.03.2011 10:51

Já nedám na papiňák dopustit, vařím v něm jakékoliv jídlo.Od polévek přes masa, guláše, omáčky.Nevařím to dlouho jako moje babička, která vařila přes hodinu i déle maso.Mám ho uvařené za čtvrt hodiny do měkka/není v celku/ a pak jen dodělám. Úspora času je značná. Nechci trávit celé dopoledne u sporáku. A jídlo není ani tak mastné,jako bych to dělala na pekáči.

reklama