PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí polévka, domácí nudle

Prostřeno XI (12) praha 14.4.2015 polévka Foto:

Ideálně hovězí vývar „táhneme“ pod bodem varu až několik hodin.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí maso na polévku 1 kg
mrkev 2 ks
celer 1 ks
cibule 1 ks
koření na vývar
Domácí nudle:
vejce 2 ks
Postup
1

Hovězí maso dáme do studené vody a přivedeme k varu, pak přidáme do vývaru koření (pepř celý, nové koření, sůl), necháme hodinu vařit a teprve potom přidáme zeleninu. Když změkne, vývar scedíme, zeleninu nakrájíme, vrátíme do polévky a přidáme i nudle, které jsme si udělali klasickým způsobem. Můžeme podávat.

2

Nudle: Na vál nasypeme mouku, přidáme vejce a uhněteme tuhé těsto. Dobře je rozválíme dotenka a na utěrce necháme schnout. Suché těsto nakrájíme na nudličky, které opět necháme na plechu ještě chvilku schnout. Můžeme je uvařit zvlášť v osolené vodě a přidat do polévky.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama