PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí polévka s domácími nudlemi

Prostřeno XI (16) 7.5.2015 polévka Foto:

Markéta upozorňuje na to, že maso dává až do vařící vody, aby se zatáhlo.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kus hovězího masa s kostí
mrkev 3 ks
menší celer 1 ks
cibule 1 ks
česnek 3-4 stroužky
snítka petrželky a libečku
sůl
Domácí nudle:
voda 125 ml
vejce 2 ks
Postup
1

Teprve,když se voda vaří, vložím do ní maso is kostí a nechám vařit aspoň hodinu a půl. Poté dám do vývaru všechnu zeleninu a ještě půl hodiny povařím. Potom polévku scedím, zeleninu a maso nakrájím na jemné kousky, a vrátím do vývaru.


Domácí nudle: Do hrnečku rozbijeme vejce, přidáme vodu a vpracujeme tolik mouky, aby těsto bylo husté asi jako na kapání. Nudlové těsto nesolíme, aby nudle nevlhly. Těstíčko vylijeme do zbytku mouky a vypracujeme tuhé těsto. Pracujeme dlaněmi tak dlouho, až je těsto lesklé a nechytá se válu. Rozdělíme je na tři bochánky, přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny odpočívat. Pak dílky rozválíme na co nejtenčí placku, tu dáme na utěrku schnout a několikrát obrátíme. Placky nesmějí přeschnout, aby se při krájení nedrobily. Usušené placky krájíme rovným ostrým, tenkým, ale širokým nožem.

2

Domácí nudle si uvařím zvlášť v osolené vodě, aby nezkalily vývar, a podávám posypané čerstvou petrželkou.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym555
To je zase hlod,proč by se 0 08.05.2015 15:51

To je zase hlod,proč by se mělo polévkové maso zatáhnout? Naopak je třeba, aby veškerou chuť pustilo do vývaru.

reklama