PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Prostřeno XI (17) 15.5.2015 polévka Foto:

Už víme, proč Zdenda pozval hosty do pekla, do játrových knedlíčků totiž přidává chilli.

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Suroviny
hovězí žebra 1,5 kg
cibule 1 ks
domácí nudle
sůl
Játrová zavářka:
vepřová játra 500 g
sušené chilli
česnek 4 stroužky
sůl
vejce 2 ks
strouhanka dle potřeby
Postup
1

Z hovězího žebra si asi za dvě hodiny uvaříme pomalým varem vývar, kam po čase přidáme kořenovou zeleninu, polévku osolíme a přidáme pepř.

2

Z játrové zavářky, kterou jsme si umíchali z jater, vajec, strouhanky a koření si vytvarujeme malé knedlíčky, které přidáme na posledních deset minut varu do polévky, nebo je uvaříme zvlášť. Knedlíčky jsou hotové, když nám vyplavou na povrch.

3

Domácí nudle podáváme jako bonus uvařené zvlášť.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama