PO - PÁ v 17:35 na Primě

Hovězí roštěná na houbách se šťouchanými bramborami

Hovězí roštěná na houbách se šťouchanými bramborami Foto:

Maso bylo měkké, houby byly domácí a pravé, prostě dobrota.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
brambor 1,5
máslo 3 lžíce
mléko 100 ml
sádlo 1 lžíce
plátky hovězí roštěné (á 200 g) 1 kg
sušené houby najemno nasekané 1 lžíce
čerstvé houby 300 g
sůl
mouka dle potřeby
cibule 1 ks
vývar 500 ml
ocet 1 lžíce
Postup
1

Roštěnky osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a na sádle opečeme do hněda. Vytáhneme z kastrolku a dáme stranou. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a zaprášíme moukou. Necháme zpěnit a přidáme vývar se sušenými houbami. Maso vrátíme zpět do kastrolu. Bokem si orestujeme na másle čerstvé houby a přidáme je k masu. Vše dusíme až do změknutí masa. Do hotové omáčky přidáme ještě máslo na zjemnění a pro lesk.

2

Nakrájené a opláchnuté brambory vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme do měkka. Uvařené brambory trochu pomačkáme, přidáme máslo a mléko, podle chuti dosolíme. Vše zlehka zamícháme a můžeme podávat.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama