PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí steak se třemi přelivy, šťouchaný brambor

Prostřeno XI (17) 15.5.2015 hl. chod Foto:

Steak z pravé svíčkové, to tu již dlouho nebylo. A pro ty, co hovězí nemusí, má hostitel v záloze ještě panenku. Jen jestli to hosté ocení…

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí svíčková 1 kg
brambory vaření ve šlupce 750 g
cibule 2 ks
sůl
chilli
Krušnohorské šťouchané brambory:
brambory 1 kg
cibule 2 ks
olej 1 lžíce
sůl
Postup
1

Hovězí maso nakrájíme na dvěstěgramové steaky, poklepeme dlaní, maso potřeme sójovou omáčkou a opepříme. Necháme asi tak hodinuodležet.

2

Mezitím si nakrájíme na kousíčky anglickou slaninu a cibuli, kterou orestujeme spolu s anglickou slaninou do zlatova. Přidáme předem oloupané brambory uvařené doměkka a rozšťoucháme do směsi. Moc nesolíme, protože omáčky budou dost slané.

3

Steaky opečeme podle přání hostů buď do krvava asi dvě minuty po každé straně, nebo jako medium asi pět minut po každé straně, nebo maso úplně propečeme 8 až 10 minut z obou stran.

4

Na přelivy použijeme hovězí vývar společně s výpekem a přidáme buď šunku, chilli nebo pepř.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama