PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí svíčková s domácím houskovým a karlovarským knedlíkem

Prostřeno XI (16) 7.5.2015 hl. chod Foto:

Špikování masa nám půjde lépe, pokud si dáme klínky špeku na půl hodiny do mrazáku.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí zadní 1,5 kg
slanina 100 g
máslo 100 g
cibule 1 ks
nové koření 4 kuličky
sůl
citronová šťáva nebo ocet
smetana 400 ml
brusinkový kompot
Postup
1

Maso prošpikujeme hranolky slaniny a opečeme je ze všech stran na oleji nebo oleji s máslem(nebude se pak připalovat). Hovězí vyjmeme a na výpeku opečeme nahrubo nastrouhanou zeleninu a pokrájenou cibuli. Jakmile mrkev pustí barvu, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme koření, přilejeme ocet, vložíme maso a pečeni zalijeme vroucím vývarem. Hrnec či pekáč i s poklicí vložíme do trouby a pečeme do změknutí masa – až dvě hodiny ve středně vyhřáté troubě.

2

Poté maso i koření vyjmeme, maso nakrájíme na plátky a omáčku rozmixujeme. Je-li třeba, zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou v mléce a provaříme aspoň dvacet minut. Poté podle potřeby dosolíme, zjemníme smetanou, dochutíme citronovou šťávou a lístkem másla, již nevaříme.

3

Podáváme s houskovým knedlíkem a karlovarským knedlíkem a s terčíkem z citronu a brusinek.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama