PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí svíčková s domácím houskovým knedlíkem

Prostřeno! XII (2) 27.8. hl. chod Foto:

I když Petra hostům podstrojovala a pro někoho uvařila „český sen“ z kvalitních surovin, stejně se moc nezavděčila.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí svíčková 1,5 kg
kořenová zelenina (petržel, mrkev, celer)
cibule 1-2 ks
nové koření
jalovec
sůl
smetana na vaření (12%) 1 kelímek
Na houskový knedlík:
vejce 2 ks
mléko 350 ml
cukr 1 lžíce
kvasnice
rohlík 3 ks
sůl
Postup
1

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou zeleninu a necháme pustit šťávu, přidáme koření a nasolenou svíčkovou - zelenina by měla celou svíčkovou pokrývat. Trochu podlijeme vývarem a dáme do trouby, kde pečeme zpočátku odkrytý pekáč, jak bude maso lehce měkké, tak ho nakrájíme na plátky a přikryjeme poklicí a dopečeme doměkka. Pak vyjmeme a zeleninu rozmixujeme ponorným mixerem a omáčku zjemníme smetanou, případně dochutíme.

2

Domácí houskový knedlík: Nejprve si ze lžíce mléka, lžíce cukru, asi dvou kávových lžiček kvasnic uděláme kvásek, přiléváme vlažné mléko a vytvoříme jemné těsto, do kterého přimícháme tři nakrájené rohlíky. Těsto dáme asi na tři čtvrtě hodiny vykynout. Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu a v ní uvaříme tři knedle, které vaříme čtvrt hodiny z jedné strany, pak otočíme a ještě deset minut vaříme. Zkusíme špejlí, a když se těsto nelepí, můžeme knedlíky vyjmout, několikrát propíchnout vidličkoua pak naporcovat na plátky.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama