PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí vývar

Prostřeno! XII (2) 25.8. polévka Foto:

Proti Alešově polévce připadal jihomoravským strávníkům Jaromírův vývar bez zavářky „planý“. V úterý plavaly v polévce celestýnské nudle.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí kližka 500 g
mrkev 1 ks
kus celeru
cibule 1 ks
sůl
Postup
1

Kližku s cibulí dáme vařit do tlakového hrnce se dvěma litry vody, kterou osolíme a opepříme. Až maso trošku změkne, přidáme mrkev, petržel, celer, cibuli a necháme spolu s masem dále vařit do úplného změknutí masa. Poté vývar scedíme, dochutíme a můžeme podávat např. s celestýnskými nudlemi. Jde o slanou palačinku, kterou nakrájíme na tenké proužky a přidáme do polévky.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama