PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí vývar à la Maya

Prostřeno! XII (4) 10.9. polévka Foto:

Lehký vývar bez zavářky ochutil bobkový list a nastrouhaná zelenina opečená na másle.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí přední maso s kostí 400–500 g
kořenová zelnina (mrkev, celer, petržel) 150–200 g
bobkový list 2–3 ks
pepř 1 ks
nové koření
sůl
Postup
1

Hovězí maso s kostí omyjeme a dáme do hrnce se studenou vodou, bobkovým listem a novým kořením. Pro rychlejší přípravu lze použít tlakový hrnec. Kořenovou zeleninu mezitím očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osmažíme ji v hrnci na másle, až změkne, osolíme a postupně přiléváme hotový vývar. Vyvařené maso obereme a libové kousky vrátíme do polévky.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama