PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

Prostřeno XI (20) 3.6.2015 polévka Foto:

Simonin vývar byl krásně čirý a snad i dobrý, knedlíčky byly výrazné chuti.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
cibule 1 ks
celer 1/4 ks
mrkev 2 ks
petržel 100 g
několik kuliček černého pepře
několik kuliček nového koření
sůl 2 špetky
polévkové koření na dochucení
Játrové knedlíčky:
kuřecí játra 300 g
česnek 2-3 stroužky
majoránka dle chuti
strouhanka dle potřeby
sůl
Postup
1

Hovězí maso opláchneme a rozkrájíme na větší kusy. Vložíme do tlakového hrnce a přilijeme asi dva litry studené vody a přivedeme k varu. Přidáme koření i nakrájenou zeleninu na větší kusy a přiklopíme pokličkou. Vše necháme hodinu a půl až dvě hodiny vařit mírným varem. Vývar scedíme co nejhustším sítkem. Takto připravený vývar můžeme podávat samotný nebo s nakrájeným uvařeným masem, zeleninou a s játrovými knedlíčky.

2

Játrové knedlíčky: Z jater odstraníme blány a játra rozmixujeme. Podle chuti přidáme česnek, majoránku, sůl, žloutek a podle potřeby hmotu zahustíme strouhankou. Vytvarujeme knedlíčky, které zavaříme do polévky.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama