PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Prostřeno XI (11) liberecko 2.4.2015 polévka Foto:

I Tomáš se pokusil o dobrý vývar se vším všudy a byl úspěšný.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí maso na polévku
bujón 1 kostka
mrkev 2 ks
kus celeru
domácí nudle
sůl
majoránka
cibule 1 ks
libeček 3 snítky
nové koření 3 kuličky
sůl
Na knedlíčky:
játra (vepřová nebo kuřecí)
sůl
majoránka
vejce 1 ks
česnek dle chuti
Postup
1

Do hrnce dáme vařit hovězí maso, cibuli, nové koření, bobkový list, celý pepř, část libečku.

2

Když je vývar hotový a maso měkké, hovězí a koření vyndáme, maso nakrájíme, vložíme zpět. Přidáme nastrouhanou zeleninu a játrové knedlíčky, které jsme připravili z rozmixovaných jater klasickým způsobem. Zavaříme asi deset minut a nakonec ještě přidáme domácí nudle, které jsme si uvařili samostatně.

3

Dochutíme solí, případně pepřem, ozdobíme libečkem a podáváme.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama