PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

New Image3 Foto:

Nudle byly sice domácí, ale Jakub sám je nedělal, jak u stolu přiznal.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
sůl
hovězí žebra 1 kg
celer 1/2 ks
pórek 1 ks
mrkev 2 ks
cibule 1 ks
česnek podle chuti
nové koření
sůl
Játrové knedlíčky:
vepřová játra 200 g
kuřecí prso 1 ks
česnek dle chuti
majoránka
Postup
1

Do studené vody vložíme kosti s masem, až se na povrchu vysráží bílkovina, šlem sebereme a do polévky přidáme očištěnou zeleninu, koření a vývar lehce osolíme (dosolíme až na konci). Necháme táhnout asi šest hodin.Poté vývar scedíme, na másle orestujeme čerstvou zeleninu (dle chuti) a vložíme do hotového vývaru.

2

Ingredience na knedlíčky vložíme do mixéru a ze vzniklé hmoty vytvarujeme pomocí dvou lžiček knedlíčky, které uvaříme zvlášť. Až vyplavou, necháme ještě minutu povařit a slijeme.

3

Nudle taktéž nevaříme v polévce, aby se vývar nezakalil.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama