PO - PÁ v 17:45 na Primě

Hovězí vývar s masem a domácími nudlemi

Prostreno! XIV (11) 28.10. pol Foto:

A stejné to bylo i s polévkou – čí vývar byl chutnější – slepičí Mariin, nebo Jarmilin poctivý hovězí?

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí kosti 1 kg
hovězí péro 3/4 kg
cibule
nové koření
pepř celý
sůl
Nudle
vajíčko
sůl
čerstvá petrželka
Postup
1

Hovězí kosti a péro vložíme spolu s česnekem, cibulí a trochou kořenové zeleniny do tlakového hrnce a vaříme 1,5 hodiny. Po uvaření polévku scedíme, maso nakrájíme na malé kousky, které vrátíme do vývaru, a přidáme na malé kousky nakrájenou kořenovou zeleninu.

2

Domácí nudle: Z hrubé mouky, vajíčka, trošky vody a špetky soli si připravíme tužší těsto. Rozválíme je na tenký plát, který necháme oschnout a poté nakrájíme dle libosti, opět necháme oschnout. Domácí nudle uvaříme zvlášť a poté přidáme do polévky. Vývar na talíři dozdobíme čerstvou petrželkou.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
do testa na nudle se nedava 0 28.10.2016 19:12

do testa na nudle se nedava sul, pac to potom blbe schne. na drobeni jo, ale na nudle neeeeeeeee

reklama