PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí vývar s masovými knedlíčky

Prostřeno! XII (2) 24.8. polévka Foto:

Zajímavé je, že jemné knedlíčky nejsou ze syrového mletého masa nebo jater, ale hostitel zužitkoval uvařené maso z polévky.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí kosti 700 g
hovězí přední maso 200 g
cibule 1 ks
malý celer 1 ks
mrkev 1-2 ks
česnek 1 stroužek
sůl
nové koření
polévkové koření
Knedlíčky:
vařené maso z polévky
vejce 1 ks
cibule 1/4 ks
žemle 1/2 ks
mléko 2 lžíce
petrželová nať
hladká mouka 1 lžíce
mletý pepř
Postup
1

Omytou kost zalijeme vodou, přidáme celou cibuli, stroužky česneku, celer, petržel, několik kuliček nového koření a celého pepře a osolíme. Po přivedení k varu přidáme hovězí maso a mrkev. Pozvolna vaříme přibližně dvě a půl hodiny.

2

Mrkev vyjmeme až je měkká (max. po hodině vaření) a nakrájíme na malé kousky.

3

Po uvaření scedíme. Maso umeleme spolu se žemlí zvlhčenou mlékem. Přidáme jemně nastrouhanou cibuli, vejce, nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme a vypracujeme hustou hmotu. V případě potřeby přidáme mouku nebo za pomoci mouky tvarujeme knedlíčky a tyto vkládáme do vařící osolené vody, kde vaříme dle velikosti maximálně pět minut.

4

Těstoviny (nudle) si uvaříme zvlášť v osolené vodě.

5

Do polévkové mísy nebo do polévkových talířů vkládáme těstoviny, mrkev, knedlíčky, mrkev, jemně nasekanou petrželovou nať a zalijeme horkým vývarem.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama