PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí vývar s nudlemi

Prostřeno XI (8) jihomorava 10.3. 2015 polévka Foto:

Pokud budou nudle domácí a vývar bude silný i bez bujonu, je úspěch celkem zaručený.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mrkev 2 ks
hovězí maso (kližka) 300 g
celer 1/4 ks
sůl
hovězí žebra 1 kg
nové koření
Postup
1

Žebra a maso si dáme v pekáčku do rozehřáté trouby a necháme cca 15 minut zatáhnout. Poté vložíme do studené vody, přidáme koření a přivedeme k varu. Jakmile se polévka vaří, stáhneme plamen a necháme cca 2 hodiny probublávat. Čím déle vývar vaříme, tím lépe. Poté přidáme zeleninu, aby se uvařila – cca půl hodiny. Po uvaření vývar scedíme, zeleninu nakrájíme na malé kousky a obereme maso ze žeber a maso z kližky natrháme po vláknu – přidáme zpět do polívky. Vývar ochutíme dle chuti solí, případně pepřem. V jiném hrnci si uvaříme v osolené vodě nudle, které potom přidáme do polévky. Podáváme horkou.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Nitas/
Ke všemu potvůrky krátké 0 10.03.2015 21:35

Ke všemu potvůrky krátké nudle na fotce vidět nejsou...

reklama