PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí vývar s nudlemi a masem

Prostřeno XI (7) jihočesko 2.3. 2015 polévka Foto:

Budou nudle domácí?

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Suroviny
sůl
petrželka
morková kost - stačí kousek
Postup
1

Hovězí maso a kost omyjeme, oškrábeme kořenovou zeleninu, také omyjeme a vše vložíme do papiňáku a dáme vařit asi na hodinu a čtvrt. Jak se bude vařit polévka, připravíme si domácí nudle – mouka, vejce, špetka soli – vypracujeme těsto, vyválíme placku a necháme ji odpočinout. Jak trochu placka oschne, nakrájíme z ní tenounké nudle a ještě je chvilku necháme schnout na novinách.

2

Vývar je hotový, vyndáme maso, zeleninu a obojí najemno nakrájíme a vložíme do vývaru. Nakonec dáme vařit zvlášť do hrnce s vroucí osolenou vodou nudle asi tak na 2–3minuty.Nudle vyndáme, propláchneme studenou vodou, přidáme trochu oleje a promícháme. Nudle nikdy nedáváme do vroucí polévky, ale každému zvlášť na talíř.

Témata článku: Maso, Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama