PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí vývar se zeleninou a domácími nudlemi

Prostřeno XI (16)  5.5.2015 polévka Foto:

Ani tady Pavla nešetřila kvalitními surovinami a polévka se jí povedla.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
petržel kudrnka
mrkev 3 ks
Domácí nudle:
celer 1/2 ks
cbule 2 ks
vejce 2 ks
zadní hovězí 500 g
sůl
Postup
1

Zpěníme nakrájenou cibuli, zalijeme asi třemi litry vody, vložíme žebro a hovězí zadní. Přidáme 1 mrkev, 1 petržel a 1cibuli. Necháme 1,5 hodiny vařit. Potom vyndáme zeleninu a nastrouháme syrovou mrkev, petržel a celer a necháme další 1,5 hodiny vařit. Osolíme a opepříme. Nakonec vyndáme maso a obereme ho do misky. Na talíř dáme kousky masa, zalijeme je horkým vývarem a posypeme čerstvou petrželkou. Podáváme s domácími nudlemi.


Nudle: Mouku a dvě vejce spojíme, zalijeme asi třemi lžícemi vody a vytvoříme tuhé těsto, které necháme asi půl hodiny odležet. Potom těsto vyválíme, nakrájíme na nudličky a necháme proschnout. Nudle povaříme zvlášť asi pět minut a podáváme rovnou do talíře.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama