PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hovězí závitky, pohanka, orestovaná červená řepa

Prostřeno! XII (2) 26.8. hl. chod Foto:

Tak trochu zdravější polská varianta španělských ptáčků, které včera vařil Jaromír.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Hovězí závitky:
hovězí roštěnec 800 g
bůček 100 g
kyselá okurka 2 ks
cibule 1 ks
hladká mouka 2 lžíce
nové koření
máslo 50 g
sušené lesní houby 50 g
pohanka 400 g
sůl
Osmažená červená řepa:
máslo 1 lžíce
červená řepa 2 ks
hladká mouka 1 lžíce
citronová šťáva 2 lžíce
sůl
Postup
1

Hovězí roštěnec lehce naklepeme a nakrájíme na tenké plátky, každý plát pomažeme hořčicí. Kyselou okurku a papriku pokrájíme na tenčí proužky. Hovězí tímto obložíme a přidáme kostičku másla. Vytvoříme závitky, které sepneme párátkem, aby se nám nerozpadly a držely tvar.

2

V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme ze všech stran maso.

3

Vedle v pánvi si orestujeme jemně nakrájenou cibuli do zlatova.

4

Předem namočené houby, osmaženou cibulku a koření přidáme k osmaženému masu a zalejeme 720 ml vody. Vaříme přes hodinu pod pokličkou na středním ohni. Když už nám maso změkne, přidáme ještě 250 ml studené vody a vaříme dalších deset minut. Do smetany na vaření rozkvedláme dvě lžíce mouky a tím zahustíme omáčku, kterou ještě necháme provařit. Dochutíme a podáváme s pohankou, kterou uvaříme podle návodu na sáčku v osolené vodě.

5

Na struhadle si (radši v rukavicích) nastrouháme oloupanou červenou řepu, kterou orestujeme na lžíci másla. Až povolí a změkne, přidáme lžíci citronové šťávy a lžíci hladké mouky, sůl, pepř a cukr dle chuti, a ještě chvíli restujeme. Podáváme s pohankou, přelité houbovou omáčkou se smetanou.

Témata článku: Maso, Přílohy, Zelenina
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama