PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hraběnčiny borůvkové řezy

Prostřeno XI (18) 19.5.2015 dezert Foto:

Moučník, který je známý i ve vlhčí verzi s jablky, nebyl prý s borůvkami dostatečně šťavnatý. Přitom to byly obrovské borůvky až z Chile!

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Suroviny
máslo 200 g
prášek do pečiva 6 g
bílek 4 ks
smetana ke šlehání 2 kelímky
tvaroh na strouhání 2 ks
čerstvé borůvky 2 vaničky
Postup
1

Z mouky, másla, prášku do pečiva, žloutků a cukru si uděláme těsto. Třetinu těsta oddělíme a dáme v mikrotenovém sáčku do mrazničky, zbylé dvě třetiny rozprostřeme na dno dortové formy. Rozmícháme si smetany a tvaroh do krému, osladíme dle chuti a vylijeme na připravené těsto, které nakonec posypeme omytými borůvkami.

2

Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, do kterého postupně zamícháme moučkový cukr. Sněhem pokryjeme směs s borůvkami a na úplný závěr navrch nastrouháme těsto z mrazáku (nejširší proužky na struhadle).

3

Koláč dáme péct dozlatova na 150°C, necháme důkladně zchladit a teprve poté krájíme řezy.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Růženana
Taky bych si dala, ale nevím 2 22.05.2015 17:49

Taky bych si dala, ale nevím kolik je 2 kusy strouhaného tvarohu :-(

Anonym
Ve videu to nevypadá na 23.05.2015 15:41

Ve videu to nevypadá na tvaroh na strouhání....dala bych 1/2 kg měkkého tvarohu

euflor
100% to nebyl strouhaný 24.05.2015 19:30

100% to nebyl strouhaný tvaroh,koupím měkký :)

žena divák
Tenhle moučník bych si dala s 0 22.05.2015 16:58

Tenhle moučník bych si dala s chutí, rozhodně lepší než stále dokola tiramisu ve skle, studený nepečený dort s piškoty, obrácený dezert apod...

reklama