PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hraběnčiny řezy

Prostřeno III - 28.2.2011 dezert Foto:

Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, žloutky a vypracujeme co nejrychleji těsto.

Postup
1

Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou

Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, žloutky a vypracujeme co nejrychleji těsto

Dvě třetiny namačkáme do plechu a třetinu necháme v chladničce ztuhnout

Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek a ochutíme skořicí

Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, postrouháme ho zbytkem těsta z ledničky a dáme do vyhřáté trouby péct

Když začne těsto růžovět, je upečené

 

Dezert

Hraběnčiny řezy


Ingredience:

  • 450 g polohrubé mouky
  • 200 g másla
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 žloutky

Náplň:

  • 600 g jablek
  • 200 g cukru krystal
  • 4 bílky
  • 1 lžička skořice (popřípadě jeden skořicový cukr)

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

ssoobbiikk
mňaaam 0 18.03.2011 15:17

tak tohle taky jednou za čs udělám a musím hned na dva plechy- je to faaaakt mňamka.

anonym
Mám ráda a jsem ráda, že se 0 03.03.2011 21:36

Mám ráda a jsem ráda, že se nebál připravit a vyzvyhnout i tak obyčejné a přesto chutné.

Milu
Jediné jedlé pokud bychom 0 01.03.2011 17:14

Jediné jedlé pokud bychom neviděli přípravu.

reklama