PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hrachová polévka

Prostřeno XI (20) 2.6.2015 polévka Foto:

Typicky hustá přesnídávková polévka, jak ji každý zná a může si do ní přidat třeba i párek.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hrách 200 g
zásmažka 1-2 lžíce
cibule 1 ks
kus anglické slaniny
sůl
mletý pepř
majoránka
Postup
1

Hrách propláchneme a necháme přes noc namočený, ráno uvaříme doměkka.Cibuli a slaninu pokrájíme na drobné kostičky a společně opečeme na troše oleje dozlatova.

2

Uvařený hrách rozmixujeme i s vodou, v níž se vařil, znovu přivedeme k varu, přisypeme cibulku se slaninou, opepříme, osolíme, přidáme majoránku, zásmažku a ještě čtvrt hodiny povaříme.

3

Podáváme s krutony z opečeného rohlíku.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

anonym
nac tam pridavat jisku, kdyz 0 03.06.2015 10:16

nac tam pridavat jisku, kdyz se hrach rozmixuje?

reklama