PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hrášková polévka s krutony

Prostřeno XI (18) 21.5.2015 polévka Foto:

Krásně zelená polévka má svoje příznivce a odpůrce, polévka z čerstvého hrášku je pro někoho až moc sladká.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hrášek 300 g
kuřecí vývar 600 ml
cibule 1 ks
máslo 100 g
smetana 300 ml
toustový chléb
sůl
Postup
1

Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vsypeme hrášek a ještě vaříme deset minut. Zatímco se hrášek vaří, opečeme si na druhé půlce másla krutony z toustového chleba.

2

Povařenou polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Procedíme přes hustý cedník. Polévku servírujeme společně s čerstvě upečenými krutony.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama