PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hráškové pyré s krkovičkou nebo kuřecím plátkem

Prostřeno XI (21) 10.6.2015 hl. chod Foto:

Hostitelka nakonec usoudila, že kuřecí maso nebude třeba, protože všichni ti milovníci masa si dají radši jen vepřové. Bohužel ale krkovici připálila…

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
krkovice 5 plátků
cibule 2 ks
kousek másla
sůl
brambory 2 ks
mražený hrášek 200 g
oblíbené koření
Postup
1

V případě potřeby vepřovou krkovici nakrájíme na plátky, osolíme a ochutíme oblíbeným kořením. Zapékací mísu vyložíme cibulkou, maso podlijeme (nebo potřeme) troškou oleje a zalijeme pivem. Pečeme v troubě, dokud není maso měkké.

2

Na přílohu osmahneme cibulku na másle, přidáme hrášek, který povaříme a podusíme doměkka. Vedle na plotně uvaříme brambory, když změknou, hrášek a brambory spojíme a rozmixujeme. Do pyré pro zjemnění přidáme horkou smetanu ke šlehání a v případě potřeby dosolíme.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama