PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hráškový krém s krevetami

Prostřeno - 2.2.2011 Pavla Vitázková - polevka Foto:

Na trošce másla orestujeme cibuli dozlatova. Vyjmeme srdce listového salátu. Nakrájíme na nudličky a orestujeme s cibulí. Přisypeme hrášek a zalijeme drůbežím vývarem. Uvaříme doměkka.

Postup
1

Na trošce másla orestujeme cibuli dozlatova. Vyjmeme srdce listového salátu. Nakrájíme na nudličky a orestujeme s cibulí. Přisypeme hrášek a zalijeme drůbežím vývarem. Uvaříme doměkka.

Nakonec dochutíme solí a pepřem. Vše následně tyčovým mixérem rozmixujeme. Přilijeme smetanu a povaříme cca 2 minuty. Před servírováním oloupeme krevety, které prudce osmahneme na olivovém oleji, poklademe na hustý hráškový krém a dozdobíme lístkem máty.

 

Polévka

Hráškový krém s krevetami a mátou

Ingredience:

  • 1 větší cibule
  • listový salát
  • 500 g mraženého zeleného hrášku
  • 2 krevety na osobu
  • 250 ml smetany
  • 500 ml drůbežího vývaru

Témata článku: Polévky, Ryby a mořské plody
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Kamel
Vynikající polévka 0 18.02.2011 13:45

Hráškový krém mě zaujal už v televizi, tak jsem dle receptu zkusila a polévka je opravdu tak dobrá,jak byla vychválená v pořadu. Kombinace se salátem je zajímavá a chuťově výborná. Místo krevetek jsem dala krutonky. Pavla je moc sympatická :-)

reklama