PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hráškový krém s krutony

Prostřeno XI (20) 1.6.2015 polévka Foto:

Tento týden spolu soupeřila sladká hrášková polévka a klasická hrachovka.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mražený hrášek 1 balení
sůl
kus másla
hladká mouka 1-2 lžíce
bujón v mističce
bílé pečivo
Postup
1

Do kastrolu dáme vodu a zmražený hrášek, povaříme, přidáme sůl a pepř. Jakmile je hrášek rozvařený, polévku rozmixujeme. V menším kastrůlku si uděláme jíšku z másla a mouky a polévku tím zahustíme. Na pánvičce rozpustíme trochu másla, přidáme na kostičky nakrájené bílé pečivo a opečeme krutony, které můžeme podávat v polévce nebo stranou.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama