PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hráškový krém s opečenou bylinkovou žemlí

Prostřeno XI (22) 19.6.2015 polévka Foto:

Podaří se Jiřímu uvařit lepší, hutnější a lahodnější zeleninový krém než ve čtvrtek Lucii?

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mražený zelený hrášek
zeleninový vývar
sůl
pórek
čerstvý rohlík nebo houska
malé množství másla na opečení
bylinky
Postup
1

Nejprve na másle orestujeme v hrnci pórek nakrájený na kolečka. Pórek i hrášek pak povaříme s kořením v zeleninovém vývaru, polévku zahustíme smetanou, do níž jsme rozmíchali asi dvě lžíce mouky, a povaříme. Také si můžeme udělat tzv. Ameriku a mouku rozmíchat v troše vody a smetanu přidat až nakonec. Důkladně rozmixujeme.

2

Do hotového krému přidáme krutonky. Žemle nakrájíme na kostičky a opečeme je na másle, kam přidáme nasekané bylinky.

Témata článku: Polévky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama