PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hrbaté maso

Prostřeno XI (18) 22.5.2015 hl. chod Foto:

Proč hrbaté? Protože krkovičku pokrývá vrstva houbové směsi, gratinované se sýrem.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřová krkovička 5 plátků
žampiony 4 ks
cibule 1 ks
šunka 100 g
rohlík 4 ks
mléko 200 ml
vejce 2 ks
tvrdý sýr 150 g
petrželka
sůl
Postup
1

Maso si naklepeme, osolíme, opepříme a dáme ho do sádlem vymazaného pekáče. Krkovičku poklademe žampiónovou směsí, podlijeme menším množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme asi čtyřicet minut. Pak sundáme alobal a navrch nastrouháme sýr a necháme chvilku zapéct do růžova.

2

Žampiónová směs: Rohlíky nakrájíme na kostičky, nalijeme na ně mléko, přidáme vajíčka. Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, žampióny a na nudličky nakrájenou šunku a podusíme. Hotovou houbovou směs se šunkou přidáme k nakrájeným rohlíkům, osolíme a přidáme nasekanou petrželku.

3

Maso podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama