PO - PÁ v 17:50 na Primě

Hrušovanské řízky

Prostřeno III - 24.2.2011 - hl.jidlo Foto:

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí, obalíme ve strouhance, následně ve vajíčku a dáme smažit na rozpálený tuk.

Postup
1

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí, obalíme ve strouhance, následně ve vajíčku a dáme smažit na rozpálený tuk. Opečeme dočervena.

Plátky přendáme na pekáč, přidáme nakrájenou slaninu, pokapeme kečupem, doplníme sterilovanou zeleninu, podlijeme vývarem a dáme asi na hodinu zapéct do trouby. Brambory vaříme v páře doměkka.

 

Hlavní chod

Hrušovanské řízky na sterilované zelenině s vařeným bramborem

Ingredience:

  • 1 kg vepřové krkovičky
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná hořčice na potření masa
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sádla
  • 100 g slaniny
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 sterilovaná zelenina
  • 2 naběračky vývaru
  • 1,5 kg brambor

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

monika slovakia
hrusovanske rizky 0 23.03.2011 16:40

pozerame to i na slovensku tak som sa nechala inspirovat,je to naramna papa .moje deti si to pochvalovali,takze dnes ich robim znova,akorat som vynechala slaninu a namiesto krkovicky dala karé.dakujem super recept

sou
Tak jsem včera vyzkoušela 0 28.02.2011 07:11

Tak jsem včera vyzkoušela tyto řízky, jenom jsem vynechala hořčici a kečup a byla to náramná dobrota. Díky za recept.

Kachna Chudějka
Právě je to v troubě :D 0 27.02.2011 13:30

Tak jsme zvědavá, jaká dobrota to bude :D Paní kuchařka je sympatická bábrle, tak jsme se nachali inspirovat :D Líbilo se mi její menu, jelikož bylo normálně vařitelné a odpovídalo možnostem českomoravské kotliny :D

reklama