PO - PÁ v 17:50 na Primě

Insalatina tiepida di polpo e patate

Prostřeno XI (14) moravskoslezsko 23.4.2015 předkrm 2 Foto:

Jelikož se v Itálii nejedí často polévky, hostitelka vybrala jako druhý chod bramborový salát se sépií, který může být považován za druhý předkrm.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
předvaření sépie nebo chobotnice 2 balení
salátové brambory 5 ks
citronová šťáva
čerstvá hladkolistá petržel
česnek 1-2 stroužky
sůl
Postup
1

Oloupané salátové brambory uvaříme v osolené vodě, chobotnici nebo sépii propláchneme a spaříme na minutku v osolené vodě. Vaříme jen krátce, aby nebyl výsledek „gumový“.

2

Vše pokrájíme, smícháme, zakápneme olejem, citrónovou šťávou, dochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem a nakonec jemně nasekanou zelenou petrželí. Servírujeme vlažné.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky, Ryby a mořské plody
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama