PO - PÁ v 17:50 na Primě

Italské kuře ve svítku

Prostřeno! XII (2) 28.8. hl. chod Foto:

Kdo si ještě pamatuje na svítek, obyčejné jídlo, které dříve nechybělo na žádném venkovském stole? Býval sladký i slaný, jako v tomto případě, většinou se vinul do ruliček nebo krájel na trojúhelníky.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí maso bez kosti 5 porcí
sušená rajčata 1 sklenka
několik černých oliv
český česnek 4 stroužky
bílé víno 200 ml
dětská krupička 300 g
mléko 300 ml
vejce 4 ks
čerstvé bylinky na ozdobu dle chuti
rukola
sůl
Postup
1

Den předem si naložíme omyté osolené maso do oleje z rajčat, přidáme pokrájená rajčata, olivy a česnek a necháme přes noc marinovat v lednici.

2

Maso s přísadami i olejem dáme na zapékací mísu, podlijeme trochou vína a pečeme při 180 – 190stupních přes půl hodiny, během pečení poléváme šťávou, vínem a obracíme.

3

Mezitím si dáme nasáknout krupici do mléka na cca 15 až 20minut, poté osolíme, přidáme kypřicí prášek, žloutky a sníh z bílků, opatrně zamícháme. Nalejeme na upečené kuře a ještě asi 25minut pečeme. Naporcujeme a podáváme ozdobené například olivami a čerstvými bylinkami, příloha už není potřeba.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama