PO - PÁ v 17:35 na Primě

Italské rizoto s kousky svíčkové s kapary a koriandrem, špenátový salát s pancettou

Prostreno! XV (17) 19.5. hl ch Foto:

Na úspěchu hlavního chodu měly velkou zásluhu použité kvalitní suroviny.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí svíčková 3 ks
kulatá rýže 500 g
kuřecí vývar
bílé víno
sušená rajčata
koriandr
čerstvý špenát 500 g
pancetta 200 g
hrubozrnná hořčice 2 lžžíce
sůl
Postup
1

Svíčkovou opečeme asi dvě minuty z každé strany, osolíme, opepříme a dáme stranou.

2

Nakrájíme šalotku a česnek a v kastrolu na oleji opečeme, přidáme namočenou rýži, vývar, kapary, rajčata, víno, koriandr, sůl, pepř a dusíme 20 minut, mícháme. Nakonec přidáme parmazán a svíčkovou.

3

Salát: Špenát opláchneme a natrháme do misky, plátky pancetty (sušené slaniny) opečeme na pánvi. Pak připravíme dresink: hořčici smícháme s olivovým olejem a parmazánem. Vše rozmixujeme, opepříme a osolíme.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama