PO - PÁ v 17:35 na Primě

Italský či farmářský burger, domácí hranolky, salát coleslaw

Prostreno! XV (17) 17.5. hl ch Foto:

Hlavní chod bez klasické přílohy netradičně zkombinoval suroviny, co se týče masa i zeleniny a ovoce.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Burger
mleté hovězí maso 800 g
rajčata 2 ks
polníček 100 g
bulky na burger 5 ks
bílý jogurt 1 ks
plnotučná hořčice 2 lžíce
med 1 lžíce
slanina 10 plátků
mozzarela 1 ks
čedar 200 g
kečup 5 lžic
česnek 1 stroužek
cukr 2 lžíce
sůl
Hranolky
velké brambory typu B 8 ks
olej 100 ml
sůl 1/2 lžičky
strouhaný parmezán 2 lžíce
drcený rozmarýn 1 lžíce
Coleslaw
zelí 1/2 hlávky
mrkev 1 ks
malá cibule 1 ks
řapíky celeru 2 ks
majonéza 4 lžíce
cukr 1 lžíce
šťáva z citronu 1/2
sůl
Postup
1

Připravíme si dresink k italskému burgeru: smícháme bílý jogurt se solí, pepřem a česnekem. Na dresink do farmářského burgeru smícháme hořčici a med.

2

Nyní si na kapce oleje necháme zesklovatět cibulku a přidáme cukr, aby zkaramelizovala. Na pánvi také opečeme slaninu a dáme bokem. Z masa vytvarujeme pět burgerů. Ve středu každého karbanátku uděláme centimetrový důlek. Osolíme, opepříme a potřeme placky olejem z obou stran. Vložíme na rozehřátou pánev a pečeme, dokud maso není středně propečené. Až je maso hotové, dáme na něj mozzarellu nebo čedar a necháme sýr roztéci.

3

Bulky si podélně rozkrojíme, potřeme dresinkem podle typu burgeru. Do italského dáme kolečka rajčat a polníček, do farmářského přidáme maso, zkaramelizovanou cibulku a slaninu.

4

Hranolky: Olej smícháme v míse se solí, sýrem a rozmarýnem. Přidáme nakrájené brambory a vše promícháme. Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova při 180°C asi 30-40 minut.

5

Coleslaw: Nakrouháme zelí a mrkev, cibuli a řapík nadrobno nakrájíme. Smícháme s majonézou, citronovou šťávou, cukrem, solí a pepřem dle chuti.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama