PO - PÁ v 17:50 na Primě

Jablkový závin se zmrzlinou

Prostřeno - 6.12. dezert Foto:

Listové těsto vyválíme na tenký obdélníkový plát. Těsto posypeme strouhankou, dáme na ně nakrájená jablka, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem a cukrem krupicí.

Postup
1

Listové těsto vyválíme na tenký obdélníkový plát

Těsto posypeme strouhankou, dáme na ně nakrájená jablka, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem a cukrem krupicí

Přidáme rozinky a zabalíme

Pečeme potřené vejcem asi 20 minut při teplotě 180 stupňů

Podáváme se zmrzlinou a šlehačkou, na závěr přelité čokoládovou polevou

 

Dezert:

 

Jablkový závin se zmrzlinou, šlehačkou a čokoládovou polevou


Ingredience:

  • 200 g listového těsta
  • 5–6 jablek
  • 20 g rozinek
  • 80 g strouhanky
  • 2 g skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • cukr krupice dle chuti
  • cukr moučka na posypání
  • vejce na potření

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

anonym
doufám.že nebude 0 06.08.2011 11:07

zabíjet kapra před zraky národa zaživa,jako už jedna umělkyně z tohoto kraje

reklama