PO - PÁ v 17:50 na Primě

Jahody Romanoff

Prostřeno! XII (1) 18.8. dezert Foto:

Jahody se šlehačkou, které prý měl rád i ruský car z dynastie Romanovců – odtud ten vznešený název.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
čerstvé jahody 500 g
smetana ke šlehání 300 ml
pomerančový likér (Grand Marnier Cordon Rouge) 3 lžíce
cukr moučka 2 lžíce
vanilkový lusk 1 ks
Postup
1

Očištěné jahody nakrájíme na čtvrtky. Ovoce posypeme cukrem, přidáme likér a necháme 30–60 minut v lednici odpočívat. Pak vyšleháme smetanu s vanilkou a podáváme v poháru.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama