PO - PÁ v 17:50 na Primě

Janičky kuřecí kousky

Prostřeno - 21.12. hl.jidlo Foto:

Maso nakrájíme na větší kousky a naložíme na 24 hodin s bylinkami a kořením do oleje. Dáme do ledničky. Po 24 hodinách vložíme maso na rozpálenou pánev opéct.

Postup
1

Maso nakrájíme na větší kousky a naložíme na 24 hodin s bylinkami a kořením do oleje. Dáme do ledničky. Po 24 hodinách vložíme maso na rozpálenou pánev opéct. Poté je vyjmeme a do výpeku dáme smažit na půlkolečka nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme koření, zalijeme vývarem nebo vodou a necháme dvakrát vypéci. Opět přilijeme vývar a na závěr zakápneme smetanou. Podle chuti můžeme dokořenit nebo osolit.

Brambory omyjeme a ve slupce dáme vařit do poloměkka. Poté vyndáme a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 20 minut na 160 stupních. Pak rozděláme alobal, rozřízneme brambory na půlky a dopékáme dozlatova. Na každou bramboru dáme kousek bylinkového másla .

 

Hlavní chod

Janičky kuřecí kousky a brambůrky pečené v alobalu


Ingredience:

  • 4 ks kuřecích stehenních řízků
  • 1 cibule
  • olej
  • koření dle chuti
  • bylinky
  • máslo
  • 12 ks brambor
  • smetana na vaření

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

nováková Lucia
smetana 0 25.12.2010 18:19

Dobrý den,když Jana vařila tento recept tak jsem se vyjímečně koukala a celou dobu jsem si myslela že tam dala tu smetanu celou a tady se píše že pouze zakápneme.Tak je to?Bylinky si koupím už namíchané a co se koření týče tak tam dám pouze sůl a pepř a trochu drceného kmínu.Zdraví Lucka

anonym
Kolikrát zde musí zájemci 0 23.12.2010 23:12

Kolikrát zde musí zájemci napsat, zda-li by šlo recept upřesnit? Haló......aspoň nějaká rekce, že např. podrobný recept nemáte...

rimoni
Bylinky 0 22.12.2010 12:08

Prosím Janu upřesněte nám recep. Konkrétně jaké bylinky. Děkujeme.

Lapínek
brambory a omáčka 1 22.12.2010 01:54

Dobrý večer,
moc by mne zajímalo, proč se brambory nejdřív polovaří, pak pečou celé v alobalu a na závěr dopékají rozkrojené volně, respektive jaký má smysl ta prostřední etapa a jak se projevuje na chuti. Předpokládám, že nijak zásadně, proto mi není úplně jasné, proč si úpravu brambor tak komplikovat. Věděl by to někdo?

Co se týče koření a bylinek, předpokládám, že kari tam nebylo, omáčka by už nebyla cibulová. Také majoránka nebo paprika a podobně výrazná koření by základní chuť cibulové omáčky výrazně potlačila nebo zcela změnila. Ostatně proč ne? Ale pro zachování cibulové chutě nanejvýš snad pepř, možná do cibule trochu kmínu a na závěr přidat pažitku spíš pro barvu...

anonym
Lapínku nebo Lapínko, ano 22.12.2010 10:53

Lapínku nebo Lapínko, ano ano, kari tam určitě nebylo. Já to myslela spíš ironicky. Ale když chci uvařit něco, co je očividně opravdu mňamka, chtěla bych přesný recept. Je fajn, že zde zveřejňují recepty, ale tohle experimentování může pak celé jídlo pokazit. Stačí špetka něčeho, co tam nemá být a je to :).

anonym
Neúplný recept 0 21.12.2010 23:16

Ach jo...chtěla jsem udělat tohle masíčko. Aby to bylo jako od Janičky:), protože bylo vidět, jak to všem chutná. Ale opravdu nevím, zda se mi to podaří, když recept je tak tajuplný-"koření dle chuti a bylinky". Dle chuti...když tam dám např.kari, bude to ok?! Nebo bylinky...Bylinky je opravdu široký pojem! Můžete prosím psát celé recepty? Takhle to zavání nejmenovaným kuchtíkem, který je pověstný svým " použijte limetku a když nemáte limetku, hoďte tam cibuli..." Děkuji

reklama