PO - PÁ v 17:35 na Primě

Japonská polévka s vepřovým masem

Prostreno! XIV (5) 12.9.pol Foto:

I polévka hýřila masem a byla hustá skoro jako hlavní chod. Těstoviny si hosté nabírali pomocí vidličky.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřová krkovice 250 g
pórek
sůl
zázvor
olej 200 g
mrkev 1 ks
česnek 2-3 stroužky
sojová omáčka 1 lžíce
vejce 1 ks
nudle do polévky
jarní cibulka
Postup
1

Nakrájenou mrkev, pórek, stroužky česneku a kousek zázvoru orestujeme na oleji. Po chvilce zeleninu zalejeme vodou, osolíme a opepříme. Přidáme vepřovou krkovici a necháme vařit asi 45 minut. Poté maso vyndáme a vývar přecedíme. Do čistého vývaru vložíme pokrájenou hlívu a nudle, dochutíme lžící sójové omáčky. Mezitím maso nakrájíme na tenké plátky a uvaříme vejce natvrdo. Vše spolu naservírujeme do hlubokého talíře.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
OMG! 0 13.09.2016 15:36

OMG!

reklama