PO - PÁ v 17:50 na Primě

Jarní hráškový krém s křupavým kouskem pancetty

Prostřeno XI (21) 9.6.2015 polévka Foto:

Komu se zdá hrášková polévka už tak dost sladká, nemusí ji přislazovat, ale naopak dochutit lžíci octa nebo použít smetanu zakysanou.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
máslo 100 g
pórek 50 g
šalotka 30 g
hrášek 700 g
cukr 1 lžička
zeleninový nebo kuřecí vývar 1 l
smetana 100 ml
mascarpone 100 ml
sůl
panchetta nebo slanina
Postup
1

V hrnci si rozpustíme máslo, orestujeme na něm najemno nakrájenou šalotku a pórek (měly by zůstat světlé). Přidáme hrášek a trochu cukru, ještě krátce zarestujeme a podlijeme vývarem. Vaříme pouze krátce, 10 až 15 minut, aby hrášek neztratil barvu. Nakonec přidáme smetanu a mascarpone, rozmixujeme a přecedíme přes jemné sítko.

2

V případě potřeby dochutíme. Podáváme například s celým hráškem, ledovým salátem orestovaným na másle a křupavým plátkem pancetty (slaniny).

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama