PO - PÁ v 17:50 na Primě

Jelení kýta na víně

Prostřeno III - 21.3. 2011 - hl.jidlo Foto:

Maso omyjeme, odblaníme, prošpikujeme slaninou a posolíme. Na rozpáleném sádle z každé strany prudce opečeme a vyjmeme.

Postup
1

Maso omyjeme, odblaníme, prošpikujeme slaninou a posolíme

Na rozpáleném sádle z každé strany prudce opečeme a vyjmeme

Do vypečeného sádla přidáme zeleninu, cibuli a osmahneme

Přidáme cukr a mírně podlijeme horkou vodou

Vložíme opečené maso, přidáme koření, citron, rajčatový protlak a dusíme doměkka

Během dušení přiléváme vývar

Hotové maso vyjmeme a nakrájíme

Šťávu zaprášíme moukou a trochu podusíme

Nakonec omáčku propasírujeme, přidáme brusinky a víno a dusíme

 

Hlavní chod

Jelení kýta na víně

Ingredience:

  • jelení kýta
  • uzená slanina
  • sádlo
  • kořenová zelenina
  • cibule
  • cukr
  • vývar
  • ocet
  • pepř
  • nové koření
  • jalovec
  • badyán
  • citron
  • rajčatový protlak
  • brusinky
  • hladká mouka
  • červené víno

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama